Fysiotherapie

Jaarlijks gaan zo’n 115 miljoen mensen, jong en oud, met klachten naar de fysiotherapeut. Deze klachten kunnen vanuit vele hoeken ontstaan. Sportblessures, klachten door een verkeerde beweging, slijtage van het lichaam, revalidatie of chronische aandoeningen. Het zijn allemaal redenen waardoor pijn kan ontstaan en waarbij de fysiotherapeut kan helpen.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een specialisme dat zich bezig houdt met het bewegend functioneren van de mens. Bij klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen (ook wel het bewegingsapparaat genoemd) is fysiotherapie een gerichte behandelmethode. Fysiotherapie heeft als uitgangspunt het verlichten of verhelpen van uw klachten onder goede begeleiding van uw fysiotherapeut.

Fysiotherapie bij de Fysiogroep

Onze fysiotherapeuten zijn stuk voor stuk specialisten in hun vak. Het doel van de Fysiogroep is dat u zo snel mogelijk weer zo optimaal mogelijk functioneert in de omgeving waarin u leeft, woont en werkt. Daarom pakken onze fysiotherapeuten het probleem aan bij de kern. De fysiotherapeutische behandeling richt zich niet op de aandoening, maar op de gevolgen van de aandoening voor uw houding en beweging. Bij de Fysiogroep proberen onze fysiotherapeuten uw herstel te bevorderen. Zij begeleiden u bij het verbeteren van lichamelijke functies (zoals kracht en coördinatie) en het leren omgaan met mogelijke beperkingen.