Spinal Mouse

Wat is de Spinal Mouse?

De Spinal Mouse wordt gebruikt voor het analyseren van de stand en beweeglijkheid van de wervelkolom. De Mouse wordt in verschillende lichaamshoudingen over de wervelkolom bewogen. Zo krijgen we een beeld van de hoeken tussen iedere onderliggende en bovenliggende wervel en kunnen we zien hoeveel iedere wervel afzonderlijk beweegt tijdens het buigen en strekken. De ervaring leert dan dat er vaak op meerdere plekken tegelijk bewegingsbeperkingen zijn. Ook ‘hypermobiele’ delen van de rug komen hiermee duidelijk in beeld.

276493_spinalmouse2215534_spinalmouse

Hoe werkt de Spinal Mouse?

De 2 wieltjes van de Spinal Mouse worden met een zachte druk van de nek naar het stuitje bewogen. Er worden 3 metingen gemaakt: rechtop, voorover gebogen en achterover gebogen.

225788_spinalmouse3

De resultaten van de metingen worden in een grafiek weergegeven waarin beperkingen of juist té soepele gewrichten zijn gemarkeerd. Dit geeft een duidelijk inzicht in de algehele mobiliteit van de wervelkolom en de gewrichten (segmenten) onderling. Aan de hand van deze informatie kan er een specifiek behandelplan opgesteld worden.

 

Spinal Mouse bij de Fysiogroep

Onderstaande fysiotherapeuten hebben de specialisatie Spinal Mouse.

  • Rob de Boer
  • Ilse Boekweg